FAQ

Hieronder tref je een overzicht van de meest gestelde vragen met betrekking tot de 22 huurappartementen in OPUS in De Tuin van Elden.

ALGEMEEN/HUREN

je kan je vanaf nu aanmelden als geïnteresseerde. Middels nieuwsberichten wordt je op de hoogte gehouden van de start van de inschrijving. 

Een appartement huur je minimaal voor 1 jaar. Daarna is het contract iedere maand opzegbaar.

Ja, ieder appartement heeft een eigen parkeerplaats

De appartementen worden naar verwachting Q4 2021 opgeleverd

Het is op dit moment nog niet mogelijk om een appartement te bezichtigen, als de oplevering dichterbij komt proberen we een moment te plannen dat je de appartementen kan bekijken.

De maatvoering varieert tussen de 55 en 58 vierkante meter. De plattegronden van de verschillende type appartementen vindt je ook op deze website.

De appartementen worden ‘turn key’ opgeleverd. Dit houdt in dat de appartementen gelijk te bewonen zijn. De appartementen worden opgeleverd inclusief wandafwerking, keuken, badkamer, schuur en parkeerplek.

Huisdieren zijn in principe niet toegestaan mits je dit schriftelijk overeenkomt met de verhuurder.

Ieder appartement heeft 2 slaapkamers

De plafonds zijn circa 2.60 meter hoog.

De wanden worden hoogwaardig afgewerkt. Het is toegestaan om de wanden een andere kleur te geven, als je de huur opzegt dien je de wanden weer wit op te leveren in dezelfde staat als dat jij de wanden opgeleverd hebt gekregen.  

In het appartement is een inpandige berging aanwezig, daar staan ook een aantal installaties in zoals de warmtepomp en de warmte terugwin installatie. Hier kan je ook je eigen wasmachine plaatsen. Ieder appartement beschikt ook over een eigen schuur op de begane grond.

Ja ieder appartement beschikt over een eigen buitenruimte. 

De appartementen zijn erg duurzaam en hebben energielabel A. 

Elk appartement wordt voorzien van een eigen lucht-water warmtepomp met warmwatervoorziening. De appartementen worden voorzien van een combi warmtepomp met een ingebouwde 180 liter boiler. De binnenunit van de warmtepomp wordt in de berging van het appartement geplaatst, de buitenunit wordt op het platte dak geplaatst. Een warmtepomp gebruikt elektriciteit, om dit te compenseren komen er zonnepanelen op het platte dak.

HUURPRIJS EN BIJKOMENDE KOSTEN

De kale huurprijs is circa € 750,-.

Bovenop de kale huurprijs komen nog de volgende kosten:

 • Huur van de parkeerplaats: € 50,-
 • Overige bijkomende kosten/servicekosten: n.t.b.
 • In deze bijkomende kosten is onder andere verwerkt:
 • Wandafwerking
 • Luxe keuken inclusief; vaatwasser, inductiekookplaat, combimagnetron/oven, koelkast met vriesvak en afzuigkap 
 • Gebruik lift
 • Onderhoudscontracten van warmtepomp
 • Schoonmaak van de algemene ruimtes
 • Tuinonderhoud van het algemene gedeelte 

Ja, je dient zelf zorg te dragen voor de levering van elektriciteit en water. Er is geen gas aansluiting aanwezig in het appartement.  

Ieder appartement heeft één parkeerplek, deze is onlosmakelijk verbonden aan het appartement. Het is niet mogelijk om af te zien van de parkeerplaats

Bij het sluiten van de huurovereenkomst vragen wij een waarborgsom. De waarborgsom bedraagt minimaal één keer de maandhuur. In bijzondere gevallen kan een hogere waarborgsom gevraagd worden.

Nadat je de huur hebt opgezegd, maken wij een afspraak met je voor een eindinspectie. Bij deze afspraak kijken we samen naar de staat waarin je het appartement hebt opgeleverd. De waarborgsom krijg je terug wanneer je het appartement conform afspraak en zonder huurachterstand weer oplevert. . De waarborgsom beschermt de verhuurder tegen eventuele tekorten of gebreken bij vertrek uit de woning.

Er zijn geen administratiekosten verschuldigd. 

TOETSING EN INKOMEN

In de basis is dit niet mogelijk.

Het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen. Hierbij rekenen wij maximaal twee inkomens (partners) tot een gezamenlijk inkomen. Er mogen niet meer dan twee huurders ingeschreven staan op hetzelfde adres. Studiefinanciering rekenen wij niet als inkomen en wij accepteren geen garantstellingen.

De ondertekenaars van de huurovereenkomst moeten het appartement bewonen. Na verhuizing naar het nieuwe appartement schrijven alle bewoners(s), waaronder de ondertekenaars van het huurcontract, zich in op het gehuurde adres bij de Gemeentelijk Basis Administratie.

Het is niet toegestaan een appartement te delen met een persoon waar je geen aantoonbare duurzame huishouding mee voert.

In sommige gevallen kom je in aanmerking voor huurtoeslag. Dit verschilt echter per geval. Hiervoor willen we je verwijzen naar de site van de belastingdienst.

Opus woningfonds is niet verantwoordelijk voor het wel of niet verkrijgen van huurtoeslag.

We vragen je straks om een aantal documenten in te leveren zodat wij kunnen beoordelen of jij een geschikte kandidaat bent. Denk hierbij aan de volgende documenten;

 • recente loonstroken
 • werkgeversverklaring
 • kopie legitimatiebewijs
 • hypotheek of verhuurdersverklaring
 • recent BKR overzicht
 • zelfstandigen dienen een volledige balans over de afgelopen 2 jaar bij te voegen.

CONTACT

Je kan contact opnemen met Willemsen makelaars.
mail: verhuur@willemsen.nl   
Telefoon: 026-4452751

Je kan alvast je eigen account aanmaken, via deze weg blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Voor vragen/klachten/opmerkingen of reparatieverzoeken krijgen huurders straks een e-mail adres en/of een telefoonnummer waar je het verzoek kan melden.

Je huurt het appartement van het OPUS woningfonds.